CINE SUNTEM

Societatea EKFRASIS CONSULTING a fost înfiinţată în anul 2006, ca răspuns la necesităţile de comunicare interculturale, prezente din ce în ce mai pregnant pe piaţa românească. Imperativul strategic, încă de la înfiinţarea acestei societăţi, ca şi furnizor complet de servicii de traduceri, a fost şi este crearea şi menţinerea relaţiilor parteneriale multiculturale, prin oferirea de soluţii integrate şi servicii de calitate.

Societatea EKFRASIS CONSULTING este o societate cu capital grecesc, care de la înfiinţare şi până în prezent a avut ca obiect de activitate furnizarea serviciilor de traducere şi interpretariat, acumulând o experienţă importantă în domeniu, având clienţi importanţi din domeniul bancar, producţie, real estate, retail, medical, construcţii, consultanţă şi juridic.

EKFRASIS CONSULTING înţelege pe deplin cererile unice, personalizate şi cu grad mare de dificultate ale clientilor sǎi, deprindere formatǎ în anii de experientǎ acumulatǎ în lucrul cu nenumaraţi clienţi ce aparţin de diferite domenii. Aceasta metodologie de lucru s-a creat prin valorificarea tehnicilor de traduceri, interpretari rapide, precise şi de calitate, apreciind importanta acestor elemente ca fiind cruciale în dezvoltarea afacerilor clienţilor şi depaşirea barierelor de limbǎ.

Viziunea societaţii constǎ în setarea standardelor superioare, în flexibilitate şi responsabilitate, în vederea satisfacerii clienţilor, aceastǎ viziune fǎcand parte din strategia de dezvoltare şi adaptare la un mediu de afaceri competitiv.

CONCEPTUL EKFRASIS

Dragi prieteni,
Ekfrasis înseamnă în limba greacǎ Expresie. Am denumit societatea astfel din dorinţa de a deveni ea însǎsi o expresie a ceea ce facem şi ce ne dorim. Expresia calităţii şi a bunului simţ în afaceri, în sectorul traducerilor şi al interpretariatului. Expresia unui alt mod de a gândi în acest domeniu destul de solicitat şi cu o concurenţǎ importantǎ.

Conceptul nostru a fost şi este diferit faţă de alte firme din acest domeniu, prin faptul cǎ strategia noastrǎ a fost tot timpul una de minimalizare a costurilor, fapt care se reflectă direct în facturile clienţilor noştrii, fǎrǎ a afecta calitatea traducerilor sau rapiditatea predǎrii acestora. Astfel am reusit nu numai sǎ acoperim într-un mod complet şi satisfǎcǎtor cerinţele clienţilor Ekfrasis, formând relaţii de încredere şi de duratǎ cu aceştia.

Cred cǎ acest concept, Ekfrasis, se reflectǎ cel mai bine în site-ul pe care îl vizitaţi în acest moment. Dar, dacǎ vǎ veţi încrede în serviciile noastre, veţi vedea foarte multe fapte şi foarte multǎ voinţǎ. Am fost şi suntem întotdeauna lângǎ clienţii noştrii, nu numai pentru a le oferi servicii de traducere si interpretariat, dar şi pentru a-i asista în diverse acţiuni, sǎ rezolvǎm diverse probleme, depǎşindu-ne la cerinţa acestora atribuţiile stricte şi seci, depaşindu-ne de cele mai multe ori programul, neconsiderând week-end-urile, zilele nelucrǎtoare. Am format un colectiv de oameni şi colaboratori care cred în conceptul Ekfrasis şi care pun foarte mult suflet în ceea ce fac.

Nu cred cǎ este nevoie sǎ explic ce înseamnǎ traducerile pentru viaţa de zi cu zi, pe plan profesional. Este un proces, fie el scris sau vorbit, care nu înseamnǎ doar o transpunere de cuvinte într-o altǎ limbǎ, ci şi un proces complex, dificil şi de creaţie. Complexitatea este datǎ tocmai de diferenţele de limbǎ, culturǎ şi mentalitǎţi şi, de aceea, încercǎm şi, consider eu, reuşim cu succes sǎ reducem pânǎ la zero aceste diferenţe, prin capacitatea noastrǎ de a înţelege nuanţele şi capcanele de limbǎ.

Sunt mulţi pe piaţǎ care oferǎ traduceri. Diferenţa apare atunci când reuşeşti sǎ creezi o relaţie de încredere şi adesea de prietenie între tine şi client. O relaţie care nu este doar comercialǎ şi financiarǎ, ci şi de împlinire datoratǎ depăşirii acestor limite. Iar când realizǎm la sfârşitul zilei cǎ am contribuit cu munca noastrǎ la ceva constructiv, un acel ceva care eficientizeazǎ şi propulseazǎ clientul nostru pe piaţǎ, împlinirea este şi mai mare.

Asta înseamnǎ conceptul Ekfrasis şi astfel încercǎm sǎ ne «exprimǎm» în domeniul traducerilor şi interpretariatului.

Cu stimă,
George Alexandru Papadopol

Recenzii clienți

De ce Ekfrasis?

Close Menu